Bewerk je groene erf met accu tuingereedschap

accu tuingereedschap

Bewerk je groene erf met accu tuingereedschap

10 oktober 2018 Simon 0

De winter komt er weer aan en dat betekent dat je snel je voortuin in orde moet brengen voordat het straks te koud is om naar buiten te gaan. Het weer zit natuurlijk in deze tijd van het jaar niet mee, maar dat zegt niet dat je niet even lekker in de tuin aan de gang kunt gaan. Juist dat is het moment om extra onderhoud te verlenen, omdat al het groen wat nog overblijft het al zwaar zat heeft in de winter. Voor het bijhouden van mijn tuin maak ik tegenwoordig gebruik van accu tuingereedschap. In mijn blog op Hetgroenerf.nl heb ik je al veel verteld over tuinieren, vandaag gaan we het hebben over een revolutie in het leven van elke tuinier.

De revolutie

Als ervaren tuinier heb ik altijd erg last gehad van de herrie die de vele tuinmachines maken. Mijn gehoor heeft het zwaar te verduren gehad en op een gegeven moment werkte ik zelfs met oordoppen in om de herrie niet veel invloed te laten hebben op mijn gehoor. Dit werkt opzich prima, maar ik zou liever aan de slag gaan met stillere machines. Nu wist ik zelf ook wel dat de markt niet stilzit. Elektrisch aangedreven materialen worden steeds vaker geproduceerd. Deze revolutie geldt niet alleen voor auto’s, maar ook voor tuingereedschap. Verschillende merken zoals Greenworks hebben in de afgelopen jaren voor een behoorlijke doorbraak geleverd. Ik kan niet meer zonder en werk me sindsdien helemaal suf met mijn accu aangedreven tuinmachines.

De voordelen die ik heb verkregen

Natuurlijk deed mijn gehoor mij uiteindelijk de das om. Daarom ben ik erg blij dat ik nu dit probleem niet meer hoef te ervaren. Elektrisch aangedreven machines zijn zo goed als stil in de motor. Dat scheelt een hoop herrie, ook voor je buurman. Daarnaast kunnen accu’s gewoon opgeladen worden, ik hoef niet elke keer meer benzine te kopen of halen bij de benzinepomp of plaatselijke dealer. Ik vind het daarnaast ook helemaal niet veilig om veel benzine op te slaan in de schuur. We weten allemaal hoe brandgevoelig dit is. Ook aan de power hoeft het niet te liggen. Ik heb de laatste trends op het gebied van deze technologie nadrukkelijk gevolgd. De power is inmiddels al gelijk aan die van benzinemotoren. Daar lever je dus niet op in.

Heb ik jou nu overtuigd van accu tuingereedschap? Het lijkt me in ieder geval erg logisch dat je nadenkt over deze keuze. Het is een goed idee voor mens en milieu!

Leave a Reply: