Ervaar de mooie natuur van Griekenland op vakantie

vakantie griekenland

Ervaar de mooie natuur van Griekenland op vakantie

30 juni 2019 Simon 0

Griekenland bezit een van de mooiste natuurlijke wonderen.

Naast de fascinerende geschiedenis , cultuur, de prachtige eilanden, stranden en eeuwenoude archeologische vindplaatsen, herbergt Griekenland een aantal prachtige en unieke natuurlijke wonderen. Een vakantie Griekenland is, niet alleen zon pakken, maar betekent ook cultuur snuiven. Van ondergrondse meren tot majestueuze bergtoppen, ruisende watervallen tot intrigerende geologische formaties, het land herbergt een overvloed aan prachtige natuurparken die je zullen verbazen.

Neem bijvoorbeeld de Melissani grot, ontdekt door Giannis Petrochilos in 1951. Deze grot bevindt zich op het eiland Kefalonia, wat op zich weer bevindt in de Ionische archipel. Het betreft hier een ondergronds meer van een grot, 20 meter onder het oppervlak. Deze unieke geologische locatie is per boot te bezoeken en waar je kan genieten van de wonderbaarlijke schoonheid hiervan.

Een vakantie Griekenland is meer dan zon alleen.

Zoek je het liever hogerop dan zijn de vulkanische rotsen van Falakro het bezichtigen waard. Het eiland Limnos, bevindt zich in het noordoostelijke deel van de Egeïsche zee en is eigenlijk een bestemming onder de radar. Het beschikt een scala aan prachtige stranden en dorpjes. Maar het hoogtepunt is toch wel de sluimerende vulkanen uit het “Mioceen-tijdperk”. De spectaculaire vulkanische rotsen van Frago Kefala in het noorden, zijn een must-see. De gevormde rotsformaties zijn ontstaan door gestold lava.

Of misschien wil je het stenen bos zien met de toepasselijke naam “Petrino Dasos”. Wat zich bevindt in de regio Epirus, in het noordwestelijke deel van Griekenland en herbergt een paar verbazingwekkende wonderen, waaronder een stenen bos. Deze karakteristieke kalksteenstructuren ‒ gelegen op 1500 meter boven de zeespiegel ‒ zien eruit als op elkaar gestapelde rotsplaten. Dit is een prachtig veld van rotsen, oprijzend rond eiken en esdoorns en is te vinden op weg naar het uitzichtpunt van Oxia.

Griekenland waar je kunt kiezen voor het vaste land, of lekker eilandhoppen.

Kies je voor het centrum van Griekenland, vergeet de regio Meteora niet. Dit uitgestrekt gebied in de buurt van het Pindosgebergte beschikt over een verzameling gigantische rotsen die een reeks middeleeuwse kloosters herbergen, waarvan sommige nog steeds in gebruik zijn. Het staat dan ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO en biedt spectaculaire bezienswaardigheden, een ongelooflijke natuur en een mystieke sfeer. Bezoek de kloosters in de omgeving, verblijf in Kalamba, een klein dorpje aan de voet van de rotsen en geniet van de natuurlijke schoonheid van centraal Griekenland.

Waarom voor een vakantie Griekenland kiezen? Griekenland staat bekend om zijn adembenemende landschap, de exotische kleur van de zee en het felle licht van de zon. Griekenland blijft een van de veiligste landen ter wereld. De criminaliteitscijfers zijn erg laag, vooral op de eilanden. Het heeft een hoog niveau van gastvrijheid. Alleen dat is al een belangrijke reden om naar Griekenland te komen. Niet alleen de lokale bevolking, maar je zult ook genieten van de hoge kwaliteit service die je krijgt in de hotels en resorts.

Leave a Reply: