Geef je tuin meer sfeer met een vuurschaal

Geef je tuin meer sfeer met een vuurschaal

25 maart 2021 Simon 0

Over een aantal weken is het voorjaar er alweer en over een aantal maanden begint de zomer al. Het blijft steeds langer licht en de temperaturen worden steeds hoger. De zomeravondjes zullen snel weer beginnen en de BBQ’s kunnen al uit de schuur gehaald worden. Om zoveel mogelijk te kunnen genieten van deze lange licht zomeravonden is het natuurlijk van belang dat je een leuke sfeer kan creëren in je tuin. In deze blog geven we je een aantal leuke voordelen van een vuurschaal. Hoe brengt een vuurschaal sfeer in je tuin en wat brengt een vuurschaal nog meer met zich mee? Lees het hier in onze blog!

Verschillende functies

Met een vuurschaal kan je meer dan alleen een vuurtje maken. Een vuurschaal is ook erg geschikt voor een BBQ. Hierdoor kan je lekker en stijlvol BBQ’en en achteraf genieten van het vuurtje op dezelfde vuurschaal. Het voordeel hiervan is, is dat je weinig afval hebt en minder hoeft schoon te maken. Het hout en de kolen die je gebruikt tijdens het BBQ’en kan je gewoon op de vuurschaal laten liggen en vervolgens kan je hier hout bijleggen waardoor je kan genieten van een lekker vuurtje.

Lang gebruik maken van je vuurschaal

Wanneer je een vuurschaal hebt is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Dit kost niet veel werk maar het is wel belangrijk om dit regelmatig te doen. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een zachte borstel. Daarnaast is het slim om de vuurschaal goed te beschermen tegen verschillende soorten weer. Het weer kan ervoor zorgen dat je vuurschaal bijvoorbeeld vol met water komt te staan. Dit is niet optimaal en daarom is het slim om een deksel aan te schaffen bij de vuurschaal. Hierdoor bescherm je de schaal goed en kan de schaal veel langer mee!

Vuurschaal gebruiken tijdens feestjes en partijen

Een vuurschaal is superhandig voor bijvoorbeeld een tuinfeest. Naast dat je een gezellig vuurtje is, heb je ook een warme plek waar mensen zich even kunnen komen opwarmen. Daarnaast is het superleuk om ondertussen wat eten op de vuurschaal te bereiden en uiteindelijk je marshmallows te smelten. Hierdoor heb je het hele feestje door profijt van de vuurschaal. Zorg ervoor dat de vuurschaal op een harde ondergrond staat zodat deze niet gemakkelijk omvalt. Daarnaast kan hout nog wel een knetteren waardoor stukje as/hout uit de schaal kunnen schieten. Zorg er dus voor dat de vuurschaal niet op een brandbare ondergrond staat.

Leave a Reply: