Een hardhouten poortdeur houdt je tuin privé

Een hardhouten poortdeur houdt je tuin privé

31 juli 2020 Simon 0

Het is natuurlijk fijn dat je je eigen lapje grond hebt, waar je mee kunt doen wat je wilt. Een achtertuin, een zijtuin en/of een voortuin. Maar wat je niet wilt is dat mensen altijd maar jouw tuin in kunnen kijken en zomaar naar binnen kunnen lopen. Het is dus verstandig om behalve een goede schutting of haag ook een goede hardhouten poortdeur te installeren. Zo kan jij precies bepalen wanneer je tuin open is voor bezoek en wanneer jij er lekker privé in kunt zijn. Een hardhouten poortdeur is mooi zwaar en hoeft verder niet behandeld te worden. Als jij deze hardhouten poortdeur toch een kleurtje wilt geven, dan kan dat natuurlijk wel.

Gebruik een hardhouten poortdeur als tuindeur

Op de een of andere manier is de tuindeur altijd het laatste onderdeel van de schutting. Kijk maar eens om je heen, hoeveel schuttingen zie jij waar nog "een keer" een deur in gemaakt moet worden? Hartstikke veel. En dat is op zich nog wel logisch ook. Een schutting plaats je, met wat hulp, in een dag. Voor het afhangen van een hardhouten poortdeur heb je wat meer geduld nodig. Het kan zomaar zijn dat dat meer tijd kost dan het plaatsen van de complete schutting. Er zijn namelijk nogal wat factoren waar je rekening mee dient te houden.

Zorg voor een goede basis

En dus, zoals bij iedere klus: meten is weten. Plaats aan weerszijden van waar de hardhouten poortdeur moet komen een hardhouten paal. Zet deze goed vast in snelbeton, zo weet je zeker dat de palen, als ze eenmaal waterpas staan, dat ook blijven. Bevestig dan één deel van de scharnieren op de poortdeur en het andere deel op een van de palen. Als je goed hebt gemeten, kun je dan zó de deur op z'n plek hangen. En dan komt de volgende klus: het bevestigen van de klink en/of de grendel. Ook hier is en blijft het een kwestie van goed meten en pas plaatsen als je er helemaal zeker van bent.

Schilder de deur in de kleur van de schutting

Je ziet momenteel overal dat schuttingen zwart geschilderd worden. Dat is natuurlijk prachtig om te zien. Om je deur dan mooi te laten "blenden" met de rest van de schutting, schilder je deze in dezelfde kleur. Kies je ervoor om het hout niet te behandelen? Dat is met een hardhouten poortdeur geen enkel probleem. Na verloop van tijd zal het hout wat vergrijzen, maar daar wordt het alleen maar mooier van!

Leave a Reply: