Een mobiele kraan kopen

Een mobiele kraan kopen

5 januari 2021 Simon 0

Er zijn verschillende soorten kranen, die gebruikt worden voor verschillende doeleinden. In de bouwsector zijn ze erg populair, omdat ze erg goed van pas komen bij de werkzaamheden. Voor de komst van de kranen was daar veel meer tijd voor nodig. Wanneer je zelf niet in de bouw werkt, weet je misschien niet goed wat de voordelen van mobiele kranen zijn en waar je ze voor kunt gebruiken. In dit artikel geven we je daarom wat meer informatie.

 

Welke mobiele kraan kun je het beste kopen?

Er wordt regelmatig een mobiele kraan te koop aangeboden, maar voordat je zo’n aankoop doet is het handig om er wat meer vanaf te weten. Er zijn verschillende soorten mobiele kranen, waarbij de een meer mogelijkheden heeft dan de ander. Het type kraan dat je nodig zult hebben is afhankelijk van de werkzaamheden die je ermee uit gaat voeren. Voor het uitvoeren van zware hefwerkzaamheden kun je het beste mobiele torenkranen of kranen voor alle terreinen gebruiken. De mobiele torenkraan wordt ook wel mobiele hijskraan of mobiele bouwkraan genoemd. Het voordeel van een alle terrein kraan is dat deze kraan goed manoeuvreerbaar is, doordat alle assen meedraaien. Voor minder zware werkzaamheden zou je ook kunnen kiezen voor een autokraan, een ruw terrein kraan, een city kraan, een telescopische rupskraan of een vrachtwagen met autolaadkraan.

 

Voordelen mobiele kranen

Het grote voordeel van een mobiele kraan is dat je deze gemakkelijk kunt verplaatsen. De flexibiliteit beperkt zich niet alleen tot het manoeuvreren van het onderstel, maar ook over de bereikbaarheid en hoogte. Dit is voor veel bouwprojecten erg handig. Een ander voordeel is dat het snel gereed gemaakt kan worden voor gebruik, al is dat wel afhankelijk van het soort mobiele kraan. Een autolaadkraan kan bijvoorbeeld vrij eenvoudig geplaatst worden op verschillende vrachtwagens, waarna de bediening meestal met een afstandsbediening gaat. Deze mobiele kraan wordt vaak gebruikt bij het verplaatsen van bestratingsmaterialen. Ieder bouwbedrijf wil natuurlijk zo snel mogelijk werken, en het gebruik van een mobiele kraan kan veel tijd besparen. Niet alleen om een klus te beginnen, maar gedurende het hele project.

 

Waar koop je een mobiele kraan?

Op het internet zijn veel bedrijven te vinden die mobiele kranen aanbieden. Je zou er ook over na kunnen denken om voor een tweedehands mobiele kraan te gaan. Dit kan veel geld schelen en vaak zijn deze kranen nog erg goed te gebruiken. Voor tweedehands mobiele kranen kun je bijvoorbeeld terecht bij Trucks.nl. Ook wanneer je zelf een kraan – of andere vervoersmiddelen – wil verkopen kun je hier terecht.

Leave a Reply: