Kamperen voor dummies

Kamperen voor dummies

27 november 2018 Simon 0

De helft van Nederland vindt kamperen zo geweldig, dat ze dit bijna elke vakantie doen. Dan heb je ook nog de andere helft van Nederland, die kamperen werkelijk verschrikkelijk vindt. Zelf was ik ook nooit de persoon die heel warm werd van het idee om twee weken lang in een tentje te liggen en eerst een avondvierdaagse te moeten lopen om bij de toiletten te komen. Toch heeft afgelopen zomer mijn hele idee van kamperen verandert. In deze blog vertel ik hoe je toch succesvol kunt kamperen, ook al hoor je niet bij “die helft van Nederland”.

Goede camping

Zoals ik al zei, werd ik zelf altijd erg ontmoedigd door het idee dat je eerst een hele wandeling moet maken om bij de toiletten of douche te komen. Ik zag mezelf al midden in de nacht met een zielig zaklampje over het terrein slenteren en ook nog eens verdwalen. Nee, hier werd ik niet erg gelukkig van. Afgelopen zomer ben ik erachter gekomen dat dit doemscenario bij lange na geen werkelijkheid is voor de meeste campings. Veel campings hebben tegenwoordig veel luxe voorzieningen en meerdere toiletgebouwen op het terrein. Ik was echt blij verrast toen we bij onze camping aankwamen. Het had een supermarkt, meerdere restaurants en zelfs een sauna. Kamperen hoeft dus echt geen armoede en ellende te zijn!

Warme bestemming

Nog een ander ding waar ik me zorgen om maakte, was het weer. Elke keer als ik tijdens de zomervakantie hoorde dat het noodweer was in Nederland of België, gingen mijn gedachten naar alle kamperende mensen. Ik vond het altijd zo’n ellendig idee dat je kampeervakantie dan verpest wordt door het Nederlandse weer. Om dit voorkomen, heb ik ervoor gekozen om buiten Nederland te kamperen en dit was het beste idee dat ik ooit gehad heb. Met de auto zijn we naar Frankrijk gereden en hebben hier de tent opgezet. Terwijl wij lekker in het zonnetje aan een wijntje zaten, hoorde we op het nieuws weer ellendige weerberichten uit Nederland. Ik had natuurlijk enorm veel medelijden met de kampeerders in ons lage landje, maar was stiekem ook wel erg blij dat ik daar niet zat.

Luxe tenten

Als ik echte kampeer fans laat zien hoe mijn tent eruit zag, zeggen ze vaak dat ik “niet echt gekampeerd heb”. Zelf vind ik wel dat ik echt gekampeerd heb, alleen gewoon met net iets meer luxe dan anderen het doen. Afgelopen zomer heb ik namelijk een glamping tent gehuurd. Dit is eigenlijk gewoon een klein huisje, maar wel nog zo knus dat het een tent genoemd mag worden. Ze hadden deze beschikbaar op de camping waar wij naartoe gingen en ik ben enorm blij dat wij hiervoor gekozen heb. Ik voelde me net een koning in onze prachtige tent en het heeft mijn gedachten over kamperen helemaal veranderd.

Leave a Reply: