Waarom je het beste de elektrische fiets kunt pakken als natuurliefhebber

Waarom je het beste de elektrische fiets kunt pakken als natuurliefhebber

15 maart 2020 Simon 0

 Doe jij ook niets lievers dan er in je weekend lekker op uit gaan en de mooiste natuurgebieden van Nederland te bewonderen? Ik kan je vertellen dat je niet de enige bent. Wat wij Nederlandse vaak vergeten is dat de Nederlandse natuur prachtig is. Door het simpele feit dat wij er teveel mee in aanraking komen vergeten wij dit nog wel is. Verder moet je er natuurlijk ook actief opzoek naar gaan. Woon jij bijvoorbeeld in een drukke stad? Dan is het helemaal geen gek idee om in de weekende de prachtige natuur op te gaan zoeken. Je zult trouwens lekker ontspannen terug van komen aangezien je veel minder prikkels hebt ervaren. Nu is natuurlijk de vraag hoe je deze natuurgebieden het beste kunt bewonderen. Doe je dit op de fiets, wandelend of met de auto. In dit artikel vertel ik je waarom je de natuur het beste kunt bewonderen met een elektrische fiets. En dat zonder te benoemen dat een elektrische fiets ook super goed is voor het milieu. 

Snel, maar ook wendbaar

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om met de auto een natuurgebied te bezoeken. Dit betekend dat je snel ergens op bestemming bent. Het nadeel hiervan is dat je vervolgens uren bezig bent met het zoeken naar een plekje voor de auto. Hiernaast liggen de parkeerplekken vaak best ver van de bestemming waar je wilt zijn. Super onhandig natuurlijk. Je bent snel, maar totaal niet wendbaar. Op een normale fiets ben je natuurlijk super wendbaar. Je fietst naar de plek waar je naartoe wilt en ook al staat er geen fietsenstalling een grote boom of een hek is altijd een goede plek. Helaas ben je niet altijd even snel met je fiets zeker niet bij een grote afstand. Je bent niet snel, maar wel wendbaar. Met een elektrische fiets zorg je ervoor dat je snel een lange afstand aflegt en je kunt de fiets ook nog eens overal kwijt. Je bent dus snel, maar ook wendbaar.

Je kunt genieten van de weg ergens naartoe

Naast de natuurbestemming die jij wilt bezoeken bevindt zich op de weg naar die bestemming toe ook natuur. Eigenlijk zonde om hier niet van te genieten. Op een elektrische fiets hoef je minder met het verkeer bezig te zijn dan in een auto. Ook ben je minder bezig met trappen dan bij een normale fiets. Hierdoor kun je op de weg ergens naartoe al direct genieten van de prachtige Nederlandse natuur. 

Leave a Reply: