Wonen in de stad met een kunstgras tuin

Wonen in de stad met een kunstgras tuin

30 augustus 2019 Simon 0

Woon je ook in Amsterdam, dan weet je waarschijnlijk goed dat er een enorm tekort aan woningen is. Er wordt woning op woning gebouwd, de flats schieten de grond uit als paddenstoelen. Er komen ieder jaar steeds meer studenten van alle landen uit de wereld naar ons toe om te studeren en genieten van het mooie uitzicht. Maar waar gaan we allemaal wonen?
De huizen met een tuin zijn bijna niet meer beschikbaar, zeker niet meer voor studenten. Stel je komt uit Friesland, bent gewend aan weidse weilanden en met je voeten in het gras zitten. En nu woon je dan ineens in Amsterdam op vierhoog achter! Dat zal even wennen zijn.
Gelukkig is er een oplossing hoe je tóch nog het tuin gevoel in Amsterdam kunt ervaren. Dat is namelijk kunstgras.

Kunstgras

Ik heb zelf kunstgras laten leggen op mijn minuscule balkonnetje in Amsterdam zodat mijn kat af en toe even in het zonnetje kon liggen. Zelf met je blote voeten over het gras lopen voelt ook erg fijn en geeft een soort rust. Als je het combineert met wat hangplantjes en leuke potplanten voelt het net alsof je in je eigen privé tuintje zit. Zonnetje erbij, wat wil je nog meer?

Zeker in drukke steden met veel infrastructuur, gebouwen en weinig parken kan een mens soms het gevoel van de natuur een beetje missen. Niet iedereen kan bomen planten in zijn huis, maar wat wel kan is een stukje kunstgras leggen. Dit kan ook gewoon in huis zelf; dit hoeft niet persé op het balkon. Leg een stuk gras in de kelder! Ook hoeft het niet noodzakelijk te zijn vanwege het missen van natuur. Het kan ook dat je wél een stukje grond hebt, maar dat er weinig op groeit door bijvoorbeeld een te zure bodem. Of je wil een stuk kunstgras aan laten leggen voor een voetbalveldje voor de kinderen. Je kunt natuurlijk je eigen reden hebben om mooi kunstgras aan te laten leggen. En voor iedere reden en voor ieders smaak is er een soort kunstgras. Wees niet bang om advies te vragen, foto’s te bekijken of gewoon even het kunstgras te voelen. De ervaring kan zo levensecht zijn als je zelf maar wil! Je kunt zelfs voor het maken van een film kunstgras laten aan leggen als er in de scene behoefte is aan een veldje maar deze niet aanwezig is. Kies het type kunstgras, de grootte, en laat je verrassen.

Leave a Reply: