De voordelen van een regendouche

De voordelen van een regendouche

30 augustus 2019 Simon 0

Badkamer als spa

Wie wil er niet een badkamer die meer aanvoelt als een persoonlijke spa? Stel je het eens voor: zachte badjassen, verwarmde vloeren, een diep bad en een eersteklas douche met wandjets en regendouchekop. Een rustgevend, verjongend toevluchtsoord in uw eigen huis is een luxe waar velen van ons van willen sparen. Maar als een complete badkamerrenovatie niet binnen uw budget valt, zijn er enkele kleinere maar toch impactvolle updates die uw badkamer aangenamer maken en tegelijkertijd de waarde van uw huis verhogen.

Het installeren van een regendouche is een relatief goedkope en goedkope update die u een stap dichter bij die spa-badkamer brengt. Maar voordat je je haast om een ​​nieuwe douchekop te kopen en een klusjesman in te huren om de installatie te doen, zijn er een paar dingen die je moet overwegen over regendouchekoppen, vooral de grootte.

Wat zo fijn is aan een regendouche

Ten eerste zijn de gezichten van regendouchekoppen in vergelijking met een standaard douchekop een stuk groter in diameter. Regendouchekoppen zijn bedoeld om je lichaam volledig te bedekken met een stroom water die aanvoelt als regenval, waarbij de kop ongeveer 6 tot 12 inch breed moet zijn. Als u geen wijzigingen aanbrengt in uw bestaande douchecabine of badkuip, wilt u ervoor zorgen dat een nieuwe, bredere douchekop niet op uw vloeren spuit telkens wanneer u deze inschakelt.

Er is ook een potentieel probleem met de hoogte van regendouchekoppen. Traditioneel zijn regendouchekoppen aan het plafond bevestigd zodat u dat regenvaleffect volledig kunt omarmen. Het omleiden van leidingen om deze opstelling mogelijk te maken, is een meer betrokken project, maar zelfs als u er klaar voor bent, wilt u ervoor zorgen dat het plafond in uw douchecabine hoog genoeg is. De langste persoon die je douche gebruikt, moet ten minste een voet vrije ruimte hebben (goed voor minimaal een 3-inch douche-arm en een hoofd dat een paar centimeter lang is, zodat de “regen” enige afstand heeft om daadwerkelijk te vallen).

Met de stijgende populariteit van regendouchekoppen, bieden meer merken nu aan de muur gemonteerde versies, waarmee u de bestaande verticale pijp achter de wand van uw douche kunt gebruiken en een douchearm met een hoek van 90 graden erop kunt installeren, zodat de kop kan nog steeds volledig vlak boven je hoofd zijn. Het toevoegen van de 90 graden draai in de arm betekent ook dat je nieuwe douchekop enkele centimeters lager zal zijn dan de vorige, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je voldoende hoogte hebt om te sparen. Het verhogen van de plaatsing van uw wandgemonteerde kop zal een beetje lastiger zijn, maar minder een verstoring van uw badkamer dan het installeren van de plafondversie.

Leave a Reply: