Milieubewust de CV-ketel vervangen

CV-ketel vervangen

Milieubewust de CV-ketel vervangen

21 oktober 2018 Simon 0

Het milieu wordt steeds belangrijker dus zijn steeds meer mensen bezig met de vervanging van hun oude cv-ketel. Dit komt vaak doordat de cv-ketels in de wat oudere huizen in zo’n 20 tot 30 jaar niet zijn vervangen en eigenlijk totaal niet meer milieuvriendelijk zijn. Deze oude cv-ketels zijn bij lange na niet zo zuinig als de nieuwere cv-ketels. Dus laat men de cv-ketel vervangen voor een nieuwere en milieubewuste variant.

Milieuvriendelijke cv-ketel

Milieu vriendelijke cv-ketels zijn duur maar op de langer termijn een goede investering. De meeste nieuwe cv-ketels zijn zuinig en effectiever in het verwarmen van het huis dan de oude cv-ketels. Dit zorgt er dus voor dat men minder kwijt is aan energiekosten. Maar naast het feit dat het goedkoper is, is het feit dat het goed voor het milieu is. Dit is een hoger en een belangrijker doel dan de kosten.

CV-ketel vervangen door professionals

Zo een cv-ketel vervangen is een werk dat door een professional gedaan moet worden. Maar waar vind je zo iemand die de ervaring heeft om een nieuwe milieubewuste cv-ketel te vervangen. Een website waar je een opdracht kan plaatsen is werkspot. Hier reageren dan professionals op die de opdracht willen uitvoeren. Deze professionals krijgen reviews van eerdere klanten dus kan je bepalen of iemand goed werk levert of niet. Dit is natuurlijk van groot belang omdat een cv-ketel een redelijk gevoelig apparaat is die goed afgesteld moet worden. Wanneer zo een cv-ketel niet goed afgesteld wordt kan deze een stuk minder lang meegaan. Dit zou natuurlijk zonde zijn. Vraag van drie verschillende professionals een offerte aan om een indicatie te krijgen van de prijs. Vergelijk de prijs en kwaliteit verhouding en maak een keuze

CV-ketel met een smart thermostaat

Een smart thermostaat is een thermostaat die ‘slim’ de cv-ketel regelt. Zo kan deze van afstand worden bestuurd. Dus wanneer je vergeten bent de kachel lager te zetten kan je dit via een app doen. Of wanneer je onderweg terug bent naar huis kan je de kachel alvast aanzetten via de app. Zo kom je een lekker verwarmt huis binnen. Een slimme thermostaat kan een goede aanwinst zijn voor een nieuwe cv-ketel, het complimenteert elkaar. Er zijn veel verschillende aanbieders van smart thermostaten. Hierbij moet wel gelet worden op de compatibiliteit van de cv-ketel met een slimme meter.

Heeft u nog tips of weetjes over milieubewuste cv-ketels, slimme thermostaten of een goede cv-ketel installateur? Laat het ons weten via het contactformulier!

Leave a Reply: