De afvalverwerking van een onderneming

MKB-afval.nl

De afvalverwerking van een onderneming

19 oktober 2018 Simon 0

In Nederland zijn ondernemingen en bedrijven verplicht om hun afvalverwerking zelf te regelen. Dit is vaak verplicht door de gemeente. MKB-afval.nl heeft de oplossing voor een gestructureerde afvalverwerking. MKB-afval verhuurd rolcontainers aan bedrijven in het midden en klein bedrijf. De rolcontainers worden wekelijks geleegd door de organisatie en netjes en schoon teruggezet.

Afval scheiden

Veel bedrijven zijn bezig met MVO, maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hierbij willen de bedrijven hun afval zo goed mogelijk scheiden om milieubewust te ondernemen. MKB-afval.nl biedt de mogelijkheid om verschillende rolcontainers te huren om afval te scheiden. Een rolcontainer voor restafval, papier/karton, organisch afval(gft), archiefvernietiging en glas. Het scheiden van afval kost wel iets meer dan niet scheiden maar is het uiteindelijk wel waard. Het is het waard doordat het bedrijf zo goed mogelijk voor het milieu zorgt.

Midden en klein bedrijf

Er zijn verschillende formaten ondernemingen dus heeft elke onderneming een ander formaat rolcontainer nodig. MKB-afval.nl biedt een groot aanbod aan rolcontainers in verschillende formaten. Een klein bedrijf zal sneller voor de kleinere containers gaan die hij eens in de  4 weken  moet laten legen. Een wat groter bedrijf heeft containers nodig die wekelijks geleegd worden.  Daarnaast hebben veel midden en groot bedrijven verschillende soorten afval die ook verschillende formaten containers vereisen. Zo zal een restaurant veel etensresten hebben maar wat minder karton afval. Dus hebben zij een grote organische afvalcontainer nodig en een wat kleinere kartonafval container.  Een bar of kroeg zal vaak alleen glas verwerken dus die heeft alleen een glascontainer nodig. MKB-afval.nl biedt de mogelijkheid om verschillende afvalcontainers te huren van verschillende formaten.

Afvalverwerkend MKB

De ondernemingen zijn verplicht om afval te verwerken. Dit komt natuurlijk doordat verschillende gemeentes, met steun van de overheid, een milieuvriendelijke omgeving willen creëren voor de inwoners. De afvalscheiding en verwerking hiervan is van uiterst belang . Maar hoe kan een onderneming nu kosten besparen op afvalverwerking? MKB’s moeten letten op het aanbod van rolcontainers. Hierbij moet niet direct voor de goedkoopste optie worden gekozen maar eerder voor het bedrijf met de beste reviews m.b.t. prijs-kwaliteit vergelijking. Zijn veel bedrijven tevreden over de service van een afvalverwerker, dan zal dit een interessante optie zijn voor een MKB.

Dan moet er ook nog gelet worden op de duur van een contract. Een langdurig contract is niet aantrekkelijk voor een kleine onderneming dus korte en maandelijks opzegbare contracten zijn beter. Maar voor de wat grotere midden bedrijven is het wel aantrekkelijk om een voordelig contract aan te gaan waar er korting wordt gegeven voor de komende 2 jaar. Let hierbij wel op extra verborgen kosten. Eerlijke bedrijven zullen dit aangeven als deze er überhaupt zijn.

Heeft u nog tips of weetjes over het verwerken van afval voor een bedrijf? Laat het mij weten via het contactformulier!

Leave a Reply: