Lekker douchen zonder teveel water te verspillen

Douchegoot

Lekker douchen zonder teveel water te verspillen

23 december 2018 Simon 0

We houden er allemaal van. Lekker douchen. Je voelt je ontspannen worden en je wordt nog lekker schoon ook. Heerlijk, die warme waterstraal op je lijf en je hoofd. Maar hoe zorg je er nu voor dat niet teveel water in de douchegoot verdwijnt? Want al dat water dan zomaar wegstroomt, daar betaal je wel voor. Ook het verwarmen van al dat water kost geld en energie. Energie die opgewekt moet worden en daarom nog wel eens slecht voor het milieu kan zijn. Er zijn een paar dingen die je kunt doen om verspilling tegen te gaan.
Douchegoot

Zet een kook- of eierwekker

Spreek met jezelf af dat je niet langer doucht dan maximaal 3 minuten. Dat is echt ruim voldoende tijd om alle basics te doen. Je haar wassen, je lijf wassen, crèmespoeling te spoelen en toch ook nog even gewoon te staan. Voor het “groot onderhoud” is natuurlijk iets meer tijd nodig. Bijvoorbeeld als je wilt scrubben, scheren en een haarmasker wilt doen. Maar zorg dat je dan ook niet te lang alleen maar staat onder de douche. Zeker wanneer je bedenkt dat iedere minuut stromend water je veel geld kost, sta je al een stuk minder lekker.

Een wissewasje kan ook bij de wastafel

Iedere dag douchen is de norm geworden. Dat zijn we zo gewend inmiddels. Maar wist je dat je huid er helemaal niet zo gelukkig van wordt als je iedere dag doucht? Je huid droogt namelijk flink uit van al dat water. De ene dag douchen en de andere dag wassen bij de wastafel is een prima optie. Natuurlijk doe je dan wel de kraan dicht als je staat te wassen. Kraan open, washandje natmaken, kraan dicht, wassen, kraan open, washandje uitspoelen, kraan dicht, klaar. Moeilijk is het niet, het is een kwestie van discipline. Net als dat je de kraan dicht draait als je je tanden staat te poetsen.

Schaf een thermostaatkraan aan

Als je een thermostaatkraan hebt, dan zorg je ervoor dat er minder water wordt verspild. De kraan kun je namelijk gewoon laten staan op jouw ideale temperatuur. Je hoeft dan dus niet iedere keer als je gaat douche te zoeken naar een fijne temperatuur. Ook hebben veel thermostaatkranen een waterbesparingsfunctie. Door de kraan open te zetten tót de klik, verbruik je veel minder water. Wil je je haren onder een flinke straal uitspoelen, dan kun je de kraan even volledig open zetten.

Leave a Reply: