Tuintips voor elke tuin!

klimop hedera

Tuintips voor elke tuin!

29 januari 2019 Simon 0

De tuin, iedereen zou wel een mooie tuin willen hebben. Toch komt het vaak voor dat tuinen compleet verwaarloosd zijn. Wanneer je een rondje maakt door de gemiddelde woonwijk zal je veel variatie zien in staat van elke tuin. Niet alleen je huis maar ook dat stukje grond is van jou. Dus maak er wat van! Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom zullen we je alvast op weg helpen met een aantal praktische tips om van jouw tuin iets moois te maken.

De Klimop hedera

Een absolute klassieker onder de planten die geschikt zijn voor in je tuin. Je bent hem vast al wel eens tegengekomen. Een prachtige groene haag van bladeren die zich vertakt langs een hekwerk of muur. Het groen van je tuin stopt niet bij een hekwerk of muur maar loopt juist over in het hekwerk of je muur. Hierdoor vormen je tuin en je huis, tuinhuis of hekwerk meer één geheel. Daarnaast groeit de klimop hedera in vrije vorm. De vertakkingen zullen op die manier zorgen voor een artistiek effect. Naast het feit dat de klimop hedera een echte sfeermaker is, is het ook een zeer betrouwbare plant. De klimop behoudt namelijk elke dag van het jaar de prachtige groene kleur. Hierdoor zal je tuin altijd levendigheid uitstralen. De plant kan dan ook op elk moment van het jaar geplant worden. Met uitzondering van tijdens de vrieskou. Bij aanschaf is de plant al 60 centimeter tot 200 centimeter hoog. Hierdoor is de klimop hedera een directe aanwinst voor elke tuin. Voor een klimop hedera van hoge kwaliteit raden we aan om eens een kijkje te nemen op https://www.clematisonline.nl. Alle planten op clematisonline.nl komen rechtstreeks van de kweker en worden snel geleverd met groeigarantie.  

Een tuinoverkapping

Je tuin is net opgefleurt met de klimop hedera en straalt weer. Je hebt de moeite niet voor niets genomen en moet ook genieten van je nieuwe tuin. Een overkapping is dan de perfecte oplossing. Met behulp van een overkapping kan elke dag van het jaar genieten in je tuin. Je zit altijd droog waardoor je ook met minder goed weer rustig in de tuin kan zitten en genieten van het groen om je heen. Ook in de zomerdagen is dit handig. Vaak verplaatst de eetkamer zich naar de tuintafel. De tuintafel is netjes gedekt en iedereen is klaar om aan te vallen zodra het vlees van de barbecue komt. En dan begint het van het een op het andere moment keihard te regenen. Met een overkapping heb je geen zorgen je tafel blijft droog en het feest gaat door.

Leave a Reply: