Moet je afval kwijt? Container huren geblazen!

Moet je afval kwijt? Container huren geblazen!

7 april 2019 Simon 0

Hey, jij daar. Ben jij bezig met een verbouwing? Ga je verhuizen en wil je wat oude spullen kwijt? Of hou je een grote schoonmaak? Wat je ook gaat doen en waarom je ook een grote hoeveelheid spullen en/of materiaal kwijt moet, een container huren is waarschijnlijk dé oplossing voor jou.

Containers 101

Er zijn veel verschillende soorten containers. De formaten liggen vaak van 3 m3 tot 10 m3. Dit is dan ook weer afhankelijk van waar je de container voor wilt gebruiken en hoe groot de hoeveelheid van je ‘afval’ is. Containers worden vaak gemaakt van metaal en zijn specifiek ontworpen voor het vervoeren van losliggende goederen. Door hun standaard formaat en ontwerp kunnen ze zowel via het land, ter zee of in de lucht vervoerd worden. Natuurlijk zijn zeecontainers of vluchtcontainers weer een stukje groter dan de container die je nodig hebt als je afval kwijt moet, maar het idee is hetzelfde.

Al die keuzes

Denk eens goed na over wat het nu is waarvoor je de container wilt huren. Verschillende containers zijn namelijk geschikt gemaakt voor verschillende soorten afval. Ga je bijvoorbeeld die oude, veel te hoge boom in je tuin weghalen en wil je dus voornamelijk hout in je container kwijt? Of heb je vooral schoon puin? (Denk hierbij aan harde materialen, zoals binnenmuren, dakpannen, metselwerk, etc. Zolang het maar geen giftige stoffen bevat of niet hard is, zoals hout). Er zijn ook containers te huren die speciaal bedoeld zijn voor grof vuil. Meubilair, losse spullen, kleding, dit valt allemaal onder grof vuil. Dingen die er dan weer niet in mogen zijn bijvoorbeeld matrassen, tegels en elektrische apparaten, om er maar een paar te noemen. Er zijn ook nog containers voor bouw- en sloopafval, groen- en tuinafval, schone grond, en asbesthoudend afval. Het zijn subtiele verschillenen, maar het is dus goed om vooraf even na te denken welk soort afval je kwijt wilt en welke container of containers je hiervoor zal moeten huren, en hoe groot.

Of je nu dus je tuin onder handen neemt of een vriend gaat helpen met het verbouwen van zijn huis, een container huren is waarschijnlijk een goed idee. Bekijk goed welke soort je nodig hebt en welk formaat, en succes ermee!

Leave a Reply: