Reizen zonder veel bagage

Reizen zonder veel bagage

29 april 2019 Simon 0

Jonge mensen reizen

Veel jonge mensen gaan tegenwoordig na hun studententijd een tijd reizen voordat ze de arbeidsmarkt betreden. Het lijkt wel alsof elke twintiger zichzelf moet gaan ontdekken in Zuidoost-Azië. Het is natuurlijk ook fantastisch om een langere tijd te reizen zoals bijvoorbeeld zes maanden of zelfs een jaar. Maar om zolang weg te gaan is natuurlijk ook een hele klus. Vele jongeren verblijven in backpacker hostels en reizen vaak snel weer door. Ze blijven slechts een paar dagen op dezelfde locatie. In dergelijke gevallen is het wel zo handig om licht te reizen en niet al te veel bagage mee te zuilen. Daarom bespreek ik in dit artikel de meest effectieve manieren om zonder al te veel bagage te reizen. Maar ik bespreek ook essentiële dingen die wel belangrijk zijn mee te nemen dus ga niet al te licht op reis.

Gezond blijven

Zeker wanneer je in armere streken gaat reizen is het verstandig om een multivitamine mee te nemen. Een multivitamine neemt niet veel ruimte in je backpack in maar zal er wel voor zorgen dat op plekken waar het eten van mindere kwaliteit is je gezond zult blijven. Een andere handige tip is om erop te vertrouwen dat het weer goed zal zijn als je naar een tropisch klimaat gaat. Zoals ik al aangaf reizen veel jonge mensen tegenwoordig naar Azië waar het ontzettend warm is. Sommigen zullen geneigd zijn om voor de zekerheid warme kleren in te pakken maar dit is niet noodzakelijk. Warme kleren zoals een winterjas nemen nou eenmaal veel plek in en je gaat ze realistisch gezien niet gebruiken.

LIcht bepakt op reis

Een andere slimme tip waardoor je automatisch minder bagage mee gaat nemen is door simpelweg met een kleine rugzak te reizen. Op deze manier geef je jezelf geen keuze om niet al te veel mee te nemen en alhoewel dit spannend kan aanvoelen zul je er geen spijt van krijgen. Persoonlijk ben ik een tijd gaan reizen in Bali en daar ontmoette ik een Franse jongen die met een piepklein rugzakje reisde. Hij was al meer dan een jaar onderweg, dus het is zeker mogelijk met een kleine rugzak een langere tijd te reizen.

Kies er daarom ook voor niet voor een heel jaar te willen inpakken maar slechts voor een week. Als je een week bekijkt zul je merken dat je over het algemeen dezelfde kleren draagt. Deze kleren neem je mee en de rest laat je achter. Als je langer dan een week of twee reist zul je er toch vanuit moeten gaan dat je een was zal moeten draaien.

Leave a Reply: